homepage > biografie
   
   
Meer over Anita Engbers
Publicaties
Berichten Archief
contact opnemen
Stuur een email
 
 

 

Over Anita Engbers
 

Een rasechte sociaal-democraat. Dat moet je er vandaag de dag wel bij vertellen om aan te geven wat voor soort PvdA-er je bent. Geen neo-liberaal dus; niet iemand die zo vol is van de kansen in Europa en wereldwijd, dat hij liever voorbijgaat aan de angsten en onzekerheden van gewone mensen. Wel iemand die de internationale solidariteit altijd probeert te combineren met solidariteit thuis, in de eigen omgeving. Ik praat liever over microkredieten in de derde wereld en steun voor alleenstaande bijstandsmoeders in Gouda dan over ‘women on top’ zogezegd.

Ik ben ook door en door democraat. Geef ieder een plek op het toneel, laat ieder zijn rol spelen – de verschillende politieke partijen in de gemeenteraad, burgemeester en wethouders, ambtenaren, directeuren en ondernemers, professionals, burgers (individueel of georganiseerd) – en je krijgt gedragen besluitvorming. Ik ben wars van politieke spelletjes, macht louter om de macht.

Mijn verhouding met de PvdA-Gouda is complex van aard. Ik volg Jan Pronk die nooit zijn lidmaatschap zal opzeggen en verklaart: “Je moet proberen de partij te veranderen van binnenuit.”


wandelouder bij de intocht van de Jeugdavondvierdaagse

Ik dicht de kloof tussen burgers en bestuur, gewoon door burgers serieus te nemen en met hen op te trekken waar nodig. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 ben ik verkozen met voorkeursstemmen, zonder in campagnetijd de aandacht op mijzelf gevestigd te hebben. Ik beschouw dat als een rechtstreekse beloning van de burgers voor mijn inzet.

Als mensen mij vragen naar de onderwerpen waarover ik in de raad spreek, is mijn antwoord dat ik woordvoerder ‘bakstenen en buitenruimte’ ben. Volkshuisvesting, stedelijke vernieuwing, woonruimteverderling, ruimtelijke ordening, welstandsbeleid, grondbeleid, de nieuwbouwwijk Westergouwe, verkeer en vervoer zijn enkele van de onderwerpen waarbij ik met plezier beoordeel wat goed is voor de stad. Deze raadsperiode zijn daar nog drie niet-fysieke onderwerpen bijgekomen: armoede & uitkeringen, het buiten spelen van kinderen en het lokale cultuurbeleid.

Naast gemeenteraadslid ben ik onder andere voorzitter van het Reizigers Overleg Midden-Holland, lid van de Huurcommissie en lid van de Raad van Toezicht van de provinciale welzijnsorganisatie PJ Partners.

Voordat ik raadslid werd heb ik het moederschap gecombineerd met diverse bestuurlijke activiteiten. Ik ben onder andere voorzitter geweest van de PvdA afdeling Gouda en heb in die hoedanigheid het lokale eeuwfeest-met-jubileumboek georganiseerd.. Ik ben voorzitter geweest van de club van actieve wijkbewoners in mijn woonwijk en heb de huurdersvereninging Woonbelang Hollands Midden opgericht.

Daarvoor ben ik cum laude geslaagd voor gymnasium-α op het Van der Puttlyceum in Eindhoven en ben ik in 1986 afgestudeerd als kunsthoricus aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Het persoonlijke is politiek en de politiek is persoonlijk. Deze website kleurt mijn politieke karakter nader in en belicht de politiek thema’s van het heden aan de hand van de gebeurtenissen in Gouda en soms daarbuiten. Ik wens u veel leesplezier. Reacties zijn welkom.

Over de foto op de homepage, zie: Staat het Paleis op de Dam in Gouda?

 

 
   
   

contact opnemen:
info@anitaengbers.nl

Inhoud van deze pagina is © AnitaEngbers.nl.
Bij het bezoeken van deze website gaat u akkoord met haar disclaimer.
Deze pagina is het laatst handmatig bijgewerkt op 21.11.2008 22:47 .