AnitaEngbers

Bureau Bakstenen & Buitenruimte (KvK-nr. 60713879)
ondersteuning en advies bij huurdersbelangenbehartiging

Actief lid van de Partij van de Arbeid
en burger van Gouda

Hier staan de berichten die eerder op deze website zijn verschenen.

Het is mogelijk om in dit archief te zoeken met onderstaande zoekbalk. Tevens kunnen (zoek)resultaten gesorteerd worden op onderwerp en datum.

Resultaat 1-20 van 79 items.
Sorteer op

Hoe staat het ervoor met de wederopbouw van de volkshuisvesting?

28 jul. 2023

In 2020 leverde de Werkgroep Huurders van de PvdA - die inmiddels ter ziele is – een bijdrage voor het landelijke verkiezingsprogramma. Een agenda voor de wederopbouw van de volkshuisvesting die op een A4 past. Wat is er ondanks of dankzij de PvdA onder Rutte IV van terechtgekomen?

Lees verder »

Veel geschreeuw, weinig wol in bestuurlijk Amsterdam

15 jan. 2023

Voor behoorlijk openbaar bestuur moet je niet in Amsterdam wezen. Anders kan ik niet verklaren wat ik meemaakte bij de behandeling van een bezwaarschrift op een van mijn laatste werkdagen bij stichting !WOON.

Lees verder »

Normhuren

31 jul. 2022

Inspraakreactie op het voorstel van Hugo de Jonge om normhuren in te voeren in de Wet op de huurtoeslag.

Lees verder »

Hoe de VVD van Mark Rutte het Woningwaarderingsstelsel vernielt.

4 jan. 2022

Het Woningwaarderingsstelsel (WWS), ook wel bekend als puntenstelsel, is het fundament onder de huurprijsbescherming. De VVD van Mark Rutte wil ervan af. Gaat het Rutte IV lukken?

Lees verder »

Corporaties zijn niet de bondgenoten van hun huurders

11 okt. 2021

Telkens als ze zich gesteld zien voor een grote financiële opgave schuiven corporaties die liefst zo veel als mogelijk af op hun huurders.

Lees verder »

Werkgroep Huurders van de PvdA

3 okt. 2021

In 2012 startte ik met enkele partijgenoten de Werkgroep Huurders van de PvdA. In de vijftigste nieuwsbrief keek ik terug op acht enerverende jaren.

Lees verder »

Enkele van mijn successen als actief lid van de PvdA

10 mei 2019

Speciaal voor zwevende kiezers en overige buitenstaanders, doe ik een doekje open over mijn successen als actief lid van de PvdA. Je kunt serieus invloed hebben binnen een politieke partij, óók als je geen gekozen functie vervult of geen beroepsbestuurder bent.

Lees verder »

Wie een kuil graaft voor een ander

24 apr. 2018

Als adviseur van huurdersorganisaties sta ik huurders bij met mijn kennis over de huursector en reik ik onderhandelingstaktieken aan. Voor een keer licht ik hier een tipje van de sluier op. Tot lering ende vermaak.

Lees verder »

Hoe verdwijnt de illegale vuilstortplaats naast mijn huis?

22 sep. 2017

In de tijd dat ik gemeenteraadslid was, heb ik dat regelmatig aan de orde gesteld zonder dat er een oplossing kwam. Ik voelde me voor schut staan tegenover mijn buren.

Als het klopt dat de illegale rotzooi van een ander mij ook nog geld kost, weet ik wel wat de haalbare en betaalbare oplossing is.

Lees verder »

Hoe zag mijn campagne eruit?

29 mrt. 2017

Ondanks de desastreuze uitslag voor de PvdA op 15 maart 2017 kijk ik als Tweede Kamerkandidaat nummer 60 toch met een goed gevoel terug op de voorbije weken en het resultaat. Ik ben mijn 171 kiezers dankbaar. Een ander zou wellicht kniezen over het geringe aantal. Ik vind het vooral bijzonder dat er in vrijwel alle kiesdistricten mensen voor mij gekozen hebben. Voor een verslag van mijn campagne.

Lees verder »

De Wassenaarwet

28 feb. 2017

Carnaval. Bestaande verhoudingen worden op feestelijke wijze ondersteboven gekeerd en het gezag met scherts en luim overladen. Een goede tijd dus om de Wassenaarwet te opperen.

Lees verder »

Open brief aan het bestuur van de PvdA Gouda

20 feb. 2017

Over de reden waarom ik als PvdA kandidaat voor huurders her en der in Nederland campagne voer maar niet in Gouda.

Lees verder »

Stuur een huurder de Tweede Kamer in

8 feb. 2017

Mijn flyer is af. Ontworpen door Bas den Boer. Spreekt verder voor zich.

Lees verder »

Mijn eerste reaguurder

23 jan. 2017

Omdat ik kandidaat sta voor de Tweede Kamerfractie van de PvdA heb ik me ertoe gezet om te gaan twitteren. Op 7 december 2016 begon ik ermee. Iets meer dan een maand later had ik mijn eerste reaguurder te pakken. Laagopgeleid? Arm?

Lees verder »

De volhouders van de Woonwagenbewonersvereniging Gouda

18 jan. 2017

Als adviseur stond ik aan de wieg van de eerste echte huurdersvereniging van woonwagenbewoners in heel Nederland. Een initiatief van Nissy Gerlag, Henk & Petra van Haut en Mina Bleijenberg. Zij zijn ook de eerste woonwagenbewoners van Nederland, die het College voor de Rechten van de Mens vragen om een uitspraak over het Rijksbeleid.

Lees verder »

Je gaat het pas zien als je het doorhebt

22 dec. 2016

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 stond ik in Gouda op plek 14, het rugnummer van Johan Cruijff. Ik kreeg voldoende voorkeurstemmen om terug te keren in de raad. Nu sta ik 60 op de concept-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. En opnieuw is Johan Cruijff een bron van inspiratie.

Lees verder »

De Tweede Kamer in

14 dec. 2016

Door een gesprek met een journalist van de Volkskrant besloot ik om me kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer.

Lees verder »

Gesluierde groet

6 feb. 2015

Paul Borderwijk schreef onlangs, dat Het broeit onder de niqaab in Arabische landen maar ook hier in Nederland is dat het geval. Voor het eerst van mijn leven heb ik een gesprekje gevoerd met een niqaab. Dat was een bijzondere ervaring

Lees verder »

De Blokhut

29 jan. 2015

Er was eens een man die naast een verwilderd landje woonde. Op een dag kwam er een wethouder voorbij.

Lees verder »

Erfvrede

28 okt. 2014

Nee, dát hadden de Goudse woonwagenbewoners nog nooit meegemaakt, dat ze ambtenaren en agenten met succes konden verbieden hun standplaats op te komen. Dat de wet zich niet altijd tegen woonwagenbewoners keert maar hen soms juist helpt.

Lees verder »

1

2

3

4

»