AnitaEngbers

Bureau Bakstenen & Buitenruimte (KvK-nr. 60713879)
ondersteuning en advies bij huurdersbelangenbehartiging

Actief lid van de Partij van de Arbeid
en burger van Gouda

De Wassenaarwet

Geschreven op 28 feb. 2017

Carnaval. Bestaande verhoudingen worden op feestelijke wijze ondersteboven gekeerd en het gezag met scherts en luim overladen. Een goede tijd dus om de Wassenaarwet te opperen.

De bestaande Rotterdamwet geeft gemeenten de mogelijkheid om mensen met een laag inkomen te weren uit arme wijken. De Wassenaarwet maakt mogelijk dat die mensen voortaan terecht kunnen in rijkere wijken.

Net zoals huurders tegenwoordig uit hun huis gezet kunnen worden als er een aantal kinderen op zichzelf is gaan wonen en het gezin dus niet groot genoeg meer is voor de huurwoning, moet de Wassenaarwet ervoor zorgen dat de gemeente ook koopwoningen kan vorderen of onteigenen als het gezin is uitgedund. Eerlijk is eerlijk. Als van huurders geëist wordt, dat ze meewerken aan een efficiënte benutting van de bestaande woningvoorraad mag van huiseigenaren ook verwacht worden dat ze daar zonder morren hun steentje aan bijdragen.

En in de Wassenaarwet wordt niet het kraken maar het expres leeg laten staan van panden strafbaar gesteld. Want kraken is weliswaar een beetje stout maar langdurige leegstand is heel erg fout.

Liever geen Wassenaarwet? Oké. Maar zullen we dan ook de wet terugdraaien die het mogelijk maakt om hurende gezinnen op straat te zetten? En zullen we kraken niet strafbaar maken?

« Terug naar alle berichten