AnitaEngbers

Bureau Bakstenen & Buitenruimte (KvK-nr. 60713879)
ondersteuning en advies bij huurdersbelangenbehartiging

Actief lid van de Partij van de Arbeid
en burger van Gouda

Grote leider gezocht

Geschreven op 27 jun. 2012

Ik had het mijn fractiegenoten al voorspeld: Jan Franssen gaat dreigende woorden spreken over wat ons te wachten staat als voortijdig namen van sollicitanten op straat komen te liggen. Hij heeft me daarin niet teleurgesteld. Opnieuw zei hij eerst, dat hij niet zou gaan uitzoeken wie de dader is. De vorige keer voegde hij daaraan toe, dat hij dan onmiddellijk het hele sollicitatieproces naar zich toe zou trekken. Dit keer beloofde hij dat hij dan weer helemaal van voren af aan zou beginnen (zo dat we nog langer moeten wachten op een echte opvolger voor Wim Cornelis). Blijkbaar maakt het niet uit welke straf er in het vooruitzicht wordt gesteld; als we er maar bang van worden.

Vervolgens concludeerde hij na wat heen en weer gepraat met Hilde Niezen, de voorzitter van de vertrouwenscommissie, dat Gouda een echte leider nodig heeft die er weliswaar rekening mee houdt dat de gemeenteraad het hoogste gezag is maar die desondanks krachtig sturing kan geven aan regionale herindelingsprocessen.

Alsjeblieft niet, zeg. Als er één onderwerp is waarop de Goudse burgemeester en zijn collega's van het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Midden Holland (ISMH) samen met de Commissaris van de Koningin de afgelopen tien jaar weinig bereikt hebben, dan is het wel de regionale herindeling. Hoeveel geld is er niet besteed aan het verrichten van onderzoek en het opstellen van adviezen door derden? Hoeveel kostbare bestuurlijke overleggen zijn er niet geweest zonder dat het voor Gouda ergens toe geleid heeft? Geen haar op mijn hoofd, die eraan denkt om in deze tijden waarin iedereen de broekriem moet aanhalen, verder ruimte te bieden aan nog weer een hele poos bestuurlijk hobbyisme.

Als het een beetje meezit, is dat ook helemaal niet nodig nu de wethouders van de ISMH gemeenten pas geleden zelf om de tafel zijn gaan zitten om te bedenken hoe we beter met elkaar kunnen samenwerken en opkomen voor de belangen van Midden-Holland. In een eerste presentatie voor raadsleden hadden ze Ronald Bandell uitgenodigd, een geboren Gouwenaar die burgemeester is geweest van Moordrecht en Dordrecht. Hij raadde aan om gewoon per onderwerp aan het werk te gaan. Verspil geen energie aan de onwilligen en degenen, die zich verliezen in vormkwesties.

Zo is het.

« Terug naar alle berichten