AnitaEngbers

Bureau Bakstenen & Buitenruimte (KvK-nr. 60713879)
ondersteuning en advies bij huurdersbelangenbehartiging

Actief lid van de Partij van de Arbeid
en burger van Gouda

Nog een keer Colin

Geschreven op 9 dec. 2009

Onder de kop "Werk zo veel als je kunt" schrijven Donner en Klijnsma, minister en staatssecretaris van Sociale Zaken in de Volkskrant van dinsdag 8 december 2009: "Werkgelegenheid kan verschuiven, mensen hebben steeds korter dezelfde baan. De crisis geeft tal van voorbeelden dat mensen - soms noodgedwongen - een andere carrière beginnen. Dat zal meer en meer gewoonte moeten worden". Enkele zinnen verderop menen ze, dat werkgevers meer moeten doen om werknemers aan zich te binden: "met scholing, met aangepaste functies, met een loopbaanbeleid". Opmerkelijk: losse werknemers en gebonden werkgevers. Het soepele ontslagrecht voortaan als ideaal voor de ontslagenen? Ik ben benieuwd naar de reactie van de sociale partners.

Wouter Bos benadrukt ter verdediging van het besluit om de AOW leeftijd te verhogen van 65 naar 67, dat hij leider van de Partij van de Arbeid is. Prima. De vraag is ook aan hem: wat voor arbeid? Om de Kwaliteit van de Arbeid; die titel voor zijn antwoord aan de samenleving doe ik alvast cadeau. En de tekst? Mijn suggestie voor een rode draad: geen kwaliteit zonder menselijke verbondenheid.

Een voorbeeld uit de praktijk: ik heb mij ingezet voor subsidie van minister Guusje ter Horst, zodat Colin Spence, spelbegeleider van Factor-G, meer collega's kan krijgen. Hij is zijn loopbaan begonnen in mijn woonbuurt en ik heb er van meet af aan met mijn neus bovenop gezeten, hoe het hem lukte om álle jongens en meisjes ongeacht hun afkomst met elkaar aan het spelen te krijgen en hoe hij ouders daarbij betrok. Hij heeft in tien jaar tijd een werkwijze opgebouwd, die staat als een huis en die ik alle Goudse kinderen wil laten ervaren, voor wie buiten spelen geen vanzelfsprekendheid is. 

De subsidie is toegezegd en nu heb ik uit betrouwbare bron vernomen, dat de gemeente Gouda overweegt om Colin geen extra collega's te gunnen maar om de spelleiders modern in te gaan kopen bij de nog onbekende partij, die straks op papier de mooiste prijs/kwaliteitsverhouding levert. Ik mag me als raadslid niet bemoeien met de uitvoering maar ik kan wel zeggen, dat ik het zou waarderen als het college besluit om de bewezen kwaliteit van de methodiek, die Colin met hart en ziel heeft opgebouwd, intact te laten en om de kinderen in Gouda niet te duperen door marktwerkingsfetisjisme.

Dit is waar í­k me als sociaal-democraat mee verbonden voel en me voor inzet, zo lang het van de kiezer mag duren.

P.S. PvdA nummer 14 bij de gemeenteraadsverkiezing van 3 maart 2010

 

« Terug naar alle berichten