AnitaEngbers

Bureau Bakstenen & Buitenruimte (KvK-nr. 60713879)
ondersteuning en advies bij huurdersbelangenbehartiging

Actief lid van de Partij van de Arbeid
en burger van Gouda

Open brief aan de PvdA Gouda

Geschreven op 18 nov. 2009

In oktober 2000 ben ik voor de Partij van de Arbeid tussentijds lid geworden van de gemeenteraad van Gouda. Van 2002 tot aan 2010 heb ik straks twee volle periodes in de raad gezeten. Ik heb mij onlangs kandidaat gesteld voor een derde en laatste volle periode als gemeenteraadslid. Mijn motivatie daarvoor is de volgende:

De PvdA in Gouda zoekt altijd een zorgvuldige balans tussen bestuurlijke vernieuwing en standvastigheid. Ongeacht de omvang van onze fractie zijn onze standpunten een ijkpunt voor anderen. Nu zowel Siebe Keulen als Ria Caljouw, Frank van der Knaap en Gerrit Schinkel hebben aangegeven op te stappen, wil ik graag als doorgewinterde politicus het lange termijn geheugen van de fractie zijn en daarmee de balans bewaren.

De volgende raadsperiode zal zwaar worden. We moeten rekening houden met een kleinere fractie en we moeten als PvdA deze politiek en economisch spannende tijden goed zien te doorstaan.

In 2006 ben ik met voorkeurstemmen verkozen zonder dat ik campagne voor mijzelf heb gevoerd. Ik ben al twee jaar achtereen het meest bekende vrouwelijke gemeenteraadslid in Gouda en ik heb daarnaast een uitstekende reputatie bij de bevolking. Burgers en organisaties waarderen de manier waarop ik invulling geef aan het PvdA raadslidmaatschap. Onlangs mocht ik bekendmaken, dat ik voor Gouda extra spelleiders heb gevraagd en gekregen van Minister Guusje ter Horst. Ik wil als stemmentrekker helpen om een goede uitslag te bewerkstelligen en ik wil ook in de fractie de schouders eronder zetten om samen met elkaar een PvdA gestalte te geven waar de mensen op vertrouwen.

Het bestuur van de PvdA afdeling Gouda, onder voorzitterschap van Max de Groot, heeft mij een onverkiesbare plek 14 op de concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 toebedeeld. Ik roep u op deze politieke blunder van het afdelingsbestuur te corrigeren bij de vaststelling van de definitieve kandidatenlijst.

Ik roep u op om te voorkomen, dat ik met mijn staat van dienst wordt afgescheept met deze lage plek. Ik roep u op om te voorkomen, dat er straks een fractie aantreedt waarvan het bestuurlijke geheugen en de kennis over de rol van de PvdA Gouda niet verder terugreikt dan vier jaar. De mensen in de stad zullen het niet volgen. De PvdA Gouda verdient zoveel kapitaalvernietiging niet.

Met vriendelijke groet en tot ziens op onze ledenvergadering van 7 december 2009 (definitieve vaststelling verkiezingsprogramma en kandidatenlijst)

Anita Engbers

« Terug naar alle berichten