AnitaEngbers

Bureau Bakstenen & Buitenruimte (KvK-nr. 60713879)
ondersteuning en advies bij huurdersbelangenbehartiging

Actief lid van de Partij van de Arbeid
en burger van Gouda

Open brief aan het bestuur van de PvdA Gouda

Geschreven op 20 feb. 2017

Geacht bestuur van de PvdA Gouda,

Ook al sta ik voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart pas op plek 60; dat maakt niks uit. Alle PvdA kandidaten krijgen van de partij namelijk de ruimte om zoveel mogelijk voorkeurstemmen binnen te halen en een eigen campagne te voeren.

Jullie kennen me wat langer dan vandaag. Vanaf de allereerste verkiezing dat ik in Gouda kandidaat stond (in 1998) heb ik kiezers rechtstreeks om hun stem gevraagd. Ook al mocht het toen niet van de fractie en het bestuur. De tijden zijn veranderd. Nu wordt het zelfs aangemoedigd.

Soms zijn het mensen buiten de partij die helpen om een campagne activiteit te organiseren. Helemaal top vond ik de kraak van een woning in Amsterdam waar ik bij aanwezig was. De Bond Precaire Woonvormen had me uitgenodigd en gaf me op zijn website alle ruimte om uit te leggen waarom ik deze actie aan de onderkant van de woningmarkt heb gesteund. Zie het nieuwsbericht van 1 februari 2017 op hun website.

Op andere momenten organiseert een lokaal campagneteam een activiteit. Zo was ik zondag 19 februari in Den Haag om campagne te voeren samen met Marit Maij (op 24), Laura Menenti (56) en Anja van Zantvoort (64). Ook vertrekkend kamerlid Astrid Oosenbrug was erbij. Natuurlijk mocht ik meedoen. Dat ik niet in de regio Haaglanden woon en dat ik laag op de lijst sta was helemaal geen punt. Er komt nog een vervolg in de rest van Haaglanden en daar verheug ik me nu al op.

Ik heb het op meer plekken gezien bij andere kandidaten, die net als ik laag op de lijst staan: allemaal worden ze ondersteund door het campagneteam van hun afdeling. Dus ik dacht: ik vraag mijn eigen bestuur op welke Goudse ondersteuning ik mag rekenen. Afgelopen zaterdag ontving ik een mail met de campagne agenda voor de komende weken. Die agenda geeft het antwoord: er komt geen enkele campagneactiviteit in Gouda waar ik een rol in speel.

Ik zou denken dat de PvdA Gouda het eervol vindt om als enige stad met minder dan 100.000 inwoners niet één maar wel twee kandidaten op de lijst te hebben. Maar nee. Het is alsof jullie je schamen voor mijn kandidatuur.

Daarom voer ik geen campagne in Gouda. Ik wil mijn goede humeur er niet door laten bederven. Overal elders in Nederland krijg ik steun en waardering. Dat geeft me veel energie. En gelukkig zijn er tot op de dag van vandaag Goudse kiezers die zich niets gelegen laten liggen aan die rare houding van jullie en die me waarderen omdat ik me nu inzet voor Nederlandse huurders zoals ik me eerder heb ingezet voor Goudse burgers.

Doe verder geen moeite. Ik heb de tijd van m’n leven. Zonder jullie.

Met vriendelijke groet,

Anita Engbers

« Terug naar alle berichten